Körte chutney

2016. május 26.

Hozzávalók:

20 dkg finomra vágott vöröshagyma 1 kg kemény körte tisztítva, kockára vágva 10-15 dkg vaj 1-1,5 dl almaecet 5 dkg só 20-25 dkg barnacukor 1 egész citrom reszelt héja fél teáskanál őrölt fahéj 1 csapott teáskanál szegfűszeg 1 dl sumac redukció (2 púpozott teáskanál közel-keleti szömörce beforralva-szűrve) néhány szem macskaszem chili   Elkészítés: A vajat felhevítjük, a hagymát beletesszük, de nem pirítjuk, csak fonnyasztjuk. Ha megfonnyadt, beletesszük a barnacukrot, de nem karamellizáljuk, csak olvasztjuk. Rátesszük a körtét, és lassú tűzön párolni kezdjük. Amint elkezd levet engedni, elkezdhetjük ízesíteni. Hozzáadjuk a fűszereket, a sót és a citromhéjat, majd a chilit, végül az almaecetet. Mielőtt a körte túl puha lenne, hozzátesszük a sumacból készült redukciót. Ekkor megkóstoljuk. Nagyon fontos, hogy az édes és a fanyar íznek egyensúlyban kell lennie.   Őrház Chill & BBQ receptje

Vissza az oldal tetejére