Kecsege fehérboros friss zöldségekkel

2016. szeptember 20.

Hozzávalók:

80 dkg kecsegefilé
10 dkg fejeskáposzta
6 dkg vöröshagyma
3 dkg szárított trombita gomba
10 dkg kukorica
6 dkg kápia paprika
10 dkg spárga
5 dkg vaj
1 dl olíva olaj
1 dl fehér bor
fűszerezés ízlés szerint

A kecsegefilét megsózzuk, forró olíva olajon megpirítjuk, majd félre tesszük.

A zöldségeket szintén serpenyőben megpirítjuk. A káposztával kezdjük, és sorban hozzátesszük a vöröshagymát, amit egy kevés fehérborral ízesítünk, ügyelve, hogy az alkoholt jól kiforraljuk. Ezután következik a kukorica, az áztatott trombita gomba, a kápia paprika és a spárga. Az egészet sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Mikor a zöldségek kellően átforrósodtak, hozzáadjuk a vajat és a tetejére ráhelyezzük az elősütött halszeleteket, majd letakarva készre pároljuk. (a bor ne legyen túl ásványos vagy fanyar, mert kellemetlen keserű ízeket adhat)

Vissza az oldal tetejére