Hozzávalók:
1 kg darált sertéshús
20 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
1 evőkanál őrölt pirospaprika
só ízlés szerint
fél kg bordavég
1 kg vágott savanyú káposzta
fél liter paradicsomlé
A hagymát apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, majd elkeverjük az őrölt paprikával.
A húshoz hozzáadjuk a rizst, a dinsztelt hagyma kétharmadát, a fokhagymát, tojást és sót ízlés szerint, majd jól összegyúrjuk.
A maradék pirított hagymát egy lábos aljába öntjük, rászórunk egy marék vágott káposztát, amit előzőleg meleg vízzel átmostunk és lecsöpögtettünk.
A húsból gombócokat formálunk, vágott káposztával körbe vonjuk és a lábosba egy sort lefektetünk. Ekkor mellé tesszük a darabokra vágott bordavéget, amit besóztunk. Szórunk rá egy marék káposztát, és a következő sorba ismét gombóc, ismét káposzta. A tetejére káposzta kerül lezárásnak. Öntünk rá egy üveg házi paradicsomlét, és annyi vízzel öntjük fel, ami ellepi.
Ha felforr, takarékon főzzük kb 1,5 órát.
Tálalásnál friss kenyeret és tejfölt adunk mellé.