Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
3 egész tojás
fél kk. só
1 pohár víz
Töltelék:
1 kg túró
35 dkg kristálycukor
5 dkg mazsola
1 cs. vaníliás cukor
1 egész tojás
csipetnyi só
Locsoláshoz:
édes tejföl
olvasztott zsír
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 5 gombócot formázunk belőle. Ezután a gombócokat egyenként kinyújtjuk, majd 8-10 centiméteres csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat adagonként forró, sós vízbe mártjuk, majd hideg vízben lehűtjük. Az első adag tésztát kizsírozott tepsibe rakjuk, majd ráhalmozzuk a töltelék negyedét. Meglocsoljuk édes tejföllel és olvasztott zsírral. Ezt a műveletet összesen négyszer ismételjük, majd tésztával zárjuk az étel tetejét. A tetejét is meglocsoljuk tejföllel. Forró sütőben, 220-230 fokon fél óráig sütjük.