Kakastaréj

2018. december 04.

Hozzávalók:

A tésztához:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
15 dkg cukor
2 db tojás
1 kk. só
5 dl tej
20 dkg vaj

Töltelék:
60 dkg darált dió
40 dkg kristálycukor
4 tojás
2,5 dl tej
2 cs. vaníliás cukor
2 ek. sárgabarack lekvár

Kenéshez:
1 tojás

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva 30 percig kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A diót ledaráljuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük.
A megkelt tésztát négy felé osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, és hat felé vágjuk. A kis téglalapokat megtöltjük a diós töltelékkel és feltekerjük. Széleit három- négy helyen bevágjuk, és ellentétes irányban meghajtjuk. Tojással megkenjük a tetejét.
Ezután hagyjuk még kelni, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on, készre sütjük.

Vissza az oldal tetejére