Kakaspörkölt

2016. szeptember 02.

Hozzávalók:

1db kb. 4 kg-os kakas
80 dkg vöröshagyma
15 dkg lecsó paprika
10 dkg paradicsom
10 dkg őrölt paprika
5 dkg zsír
1 gerezd fokhagyma
bors

A vöröshagymát kockára vágjuk, majd zsíron alalposan megdinszteljük. Rádobjuk a fokhagymát is. Ha a hagyma már karamellesre pirult, rádobjuk a kakas feldarabolt húsát, megsózzuk. Ezután hagyjuk, hogy a saját szaftjában párolódjon, közben kevés vizet is adhatunk hozzá. Ha már megfelelően forr, és kellő mennyiségű szaftja van, teszünk rá egy púpos kanál pirospaprikát. Hozzátesszük a lecsópaprikát, a paradicsomot, és ízlés szerint lehet hozzátenni 2-3 db cseresznyepaprikát is. Jó sűrűre főzzük, csipedettel tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére