Kacsacomb káposztás gombóccal

2019. május 22.

Hozzávalók:

Fejenként egy egész kacsacomb
só , bors, rozmaring kacsazsír

Gombóc:
1 kg burgonya
30 dkg Liszt
só ízlés szerint

Töltelék:
1 fej lilakáposzta

őrölt kömény
kakukkfű
aszalt szilva darabolva
1 ek. szilvalekvár
1 dl bor
durvára darált dió pirítva

 

 

 

A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük, majd egy kacsazsírral kikent hőálló edényben 150 fokon kb. 3 óra alatt puhára sütjük.

A gombóchoz héjában megfőzzük a krumplit, majd alaposan áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a lisztet. Tészta keménységű masszát kell kapnunk, melyet kinyújtunk, majd 4-5 cm-es négyzetekre szabdaljuk.

A töltelékhez a káposztát felaprítjuk, majd elkezdjük párolni. Ízesítjük sóval, őrölt köménnyel, kakukkfűvel, adunk hozzá egy evőkanál szilvalekvárt, apróra darabolt aszalt szilvát és 1 dl bort is. Miután kihűlt, ezzel a töltelékkel töltjük meg a gombócot, majd kifőzzük őket, és egyenkét a darált dióba forgatjuk.

Vissza az oldal tetejére