Höhőn leves

2016. február 24.

Höhőn leves

Hozzávalók:

1 db gömböc

3-4 db sárgarépa

1 nagy fej vöröshagyma

zsír

pirospaprika

fél  csésze rizs

savanyú káposzta lé

 

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk és kevés zsíron megdinszteljük. Amikor már üveges, kevés pirospaprikát szórunk rá és felengedjük vízzel, majd belelógatjuk a gömböcöt. Annyi víznek kell lenni a fazékban, hogy a gömböcöt ellepje. Lassú, tűzön lefedve puhára főzzük. (Nagyjából 2-3 óra szükséges, hogy a hús megpuhuljon.) Közben megtisztítjuk a zöldségeket, kockára vágjuk és egy serpenyőben, zsíron megdinszteljük. Amikor a gömböc megpuhult, a léhez adjuk a zöldséget és a rizst, és készre főzzük a levest. Ha szükséges, akkor megsózzuk. Amikor a zöldségek és a rizs is megpuhult egy kis rántással besűrítjük a levet, majd felforralt savanyú káposzta levével ízesítjük. Tálaláskor egy-egy felszeletelt gömböcöt teszünk minden tányérba.

Vissza az oldal tetejére