Hájas kifli

2019. május 09.

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
30 dkg rétesliszt
5 dkg élesztő
10 dkg vaj
1 ek. porcukor
tej
cukor
feles tej gyúráshoz (fele víz és fele tej)
pici só
2 tojássárgája

egy tenyérnyi háj
1 tojássárgája

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, a liszttel, a tojások sárgájával és a feles tejjel összedolgozzuk, majd félretesszük megkelni. A hájat a vajjal, a tojássárgájával és a porcukorral kenhetővé dolgozzuk össze. A kinyújtott tésztát megkenjük a kidolgozott hájjal, és egymásra hajtjuk minden oldalát. 30 perc pihentetés után kinyújtjuk, és tenyérnyi kockákat vágunk belőle. A kemény lekvárt vagy a diót, illetve bármilyen egyéb tölteléket a közepébe tesszük, majd háromszögbe hajtjuk. Megkenjük a tetejét tojással, és cukros vágott dióval megszórjuk. Olajozott tepsiben kisütjük.

Vissza az oldal tetejére