Fűszerpaprika krém

2016. április 01.

Fűszerpaprika krém

 

Hozzávalók:

piros fűszerpaprika, ami apró és nem fűzzük fel

 

Elkészítés

Azokat az apróbb fűszerpaprikákat, amit nem fűzünk fel, félretesszük. A magházukat kivágjuk és alaposan megnézzük, hogy ne legyen rajtuk sérülés, vagy esetleg nincs-e bennük állatka. Csak egészséges paprikából készíthető el a krém.

Miután kicsumáztuk és átnéztük a paprikákat kicsit bevágjuk és egy lábosban, annyi vízzel, amennyi ellepi feltesszük főni. Miután a húsuk puhára főtt, kivesszük, hagyjuk kicsepegni majd a hagyományos paradicsom passzírozón, nem darálón, átpasszírozzuk. Az így kapott krémet felfőzzük, mint a lekvárt, amikor besűrűsödött, akkor csírátlanított üvegekbe töltjük, lezárjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Miután üvegekbe töltöttük, kis tartósítószert célszerű hozzáadni.

 

Vissza az oldal tetejére