Fűszerpaprika krém
Hozzávalók:
piros fűszerpaprika, ami apró és nem fűzzük fel
Elkészítés
Azokat az apróbb fűszerpaprikákat, amit nem fűzünk fel, félretesszük. A magházukat kivágjuk és alaposan megnézzük, hogy ne legyen rajtuk sérülés, vagy esetleg nincs-e bennük állatka. Csak egészséges paprikából készíthető el a krém.
Miután kicsumáztuk és átnéztük a paprikákat kicsit bevágjuk és egy lábosban, annyi vízzel, amennyi ellepi feltesszük főni. Miután a húsuk puhára főtt, kivesszük, hagyjuk kicsepegni majd a hagyományos paradicsom passzírozón, nem darálón, átpasszírozzuk. Az így kapott krémet felfőzzük, mint a lekvárt, amikor besűrűsödött, akkor csírátlanított üvegekbe töltjük, lezárjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Miután üvegekbe töltöttük, kis tartósítószert célszerű hozzáadni.