Fekete babos süti
Hozzávalók:
2 bögre főtt, fekete bab (1 bögre nyers bab)
(ha nincs fekete babunk, fehér babból is el lehet készíteni)
3 tojás
15 dkg barnacukor
3 púpos evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
50 g étcsokoládé
1 teáskanál instant kávé
½ rúd vanília kikapart belseje
fél narancs leve
1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés
A babot a készítést megelőző este beáztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, átöblítjük és megfőzzük. Amikor elkészült, lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni, végül botmixerrel pépesítjük. A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a babhoz. Ezután a kakaóport, a narancslevet, a vaníliát, a kávét és a szódabikarbónát keverjük bele, végül a mixer segítségével simára dolgozzuk a masszát.
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszánkat, és a tetejére tesszük az étcsokoládé kockákat. 175 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük, málnalekvárral tálaljuk.