Erdélyi töltelékes káposzta

2012. szeptember 28.

Erdélyi töltelékes káposzta
 
Hozzávalók:
1 kg darált hús (sertés)
2 fej közepes savanyú káposzta
1 db füstölt csülök
1 db nagy fej hagyma
4 evőkanál rizs

bors
kapor
csombor (borsikafű)
tejföl a tálaláshoz

Elkészítés
A káposztáról leszedjük a töltésre alkalmas leveleket,  a vastag erezetét elvékonyítjuk. A maradék káposztát leveleire szedjük, és összecsavarva vékony szálasra vágjuk. Utána elkészítjük a tölteléket. A ledarált húshoz hozzátesszük a zsiradékban megdinsztelt hagymát, a rizst, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk. A levelekre 1 kanál tölteléket teszünk, felcsavarjuk, a végeit bedugdossuk. A fazék aljára teszünk a vágott káposztából, ízesítjük egy kevés csomborral és kaporral, majd a csülköt tesszük rá, körberakjuk a töltelékeket. A tetejére ismét a vágott káposztát rakjuk. Felengedjük kevés vízzel, és fedő alatt készre főzzük.

Vissza az oldal tetejére