Erdélyi fehér halleves

2017. október 02.

Hozzávalók:

2 db pisztráng

1,5 kg keszeg

1 db sárgarépa

30 dkg hagyma

6-8 szem fokhagyma

8-10 szem egész bors

2 db babérlevél

1 csokor tárkony

15 dkg vaj

20 dkg házi tejföl

 

 

A pisztrángot kifilézzük, a filéket félre tesszük felhasználásig. A csontokból, a keszegből és a zöldségekből egy fehér alaplevet készítünk. Borssal és babérlevéllel ízesítjük. A leszűrt alaplevet tejföllel behabarjuk, majd a finomra vágott tárkonnyal ízesítjük, majd a vajat felhevítjük és a leves tetejére öntjük. A pisztrángfiléket lesózzuk, és a levesünkbe 1-2 perc időtartamig belefőzzük.

 

Vissza az oldal tetejére