Erdei gombakrémleves, parmezan sable-val

2015. február 20.

Erdei gombakrémleves, parmezán sable-val

Hozzávalók:

0,4 kg vegyes, erdei gomba

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

bazsalikom

őrölt bors

3 dl tejszín

1,5 dl  fehérbor

hús vagy zöldség alaplé

Elkészítés

A vöröshagymát kevés olíva és vaj keverékén megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a fűszereket. Felöntjük az alaplével és a fehérborral és készre pároljuk, végül botmixerrel krémes állagúra keverjük. Ezután dúsítjuk a tejszínnel, amivel már csak pár percig forraljuk.

Parmezán sable

Hozzávalók:

100 gr reszelt parmezán

100 gr  liszt

100 gr vaj

Elkészítés

Az összetevőket kézzel összegyúrjuk és kis gömböket nyomunk habzsák segítségével szilikonos sütőpapírra vagy szilikonlapra, melyet előzőleg tepsire helyeztünk. 160 C- os előmelegített sütőben 12 percig sütjük.

A gombalevest csészékbe töltjük és a sable-val kínáljuk.

Vissza az oldal tetejére