Erdei gombakrémleves, parmezán sable-val
Hozzávalók:
0,4 kg vegyes, erdei gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
bazsalikom
őrölt bors
3 dl tejszín
1,5 dl fehérbor
hús vagy zöldség alaplé
Elkészítés
A vöröshagymát kevés olíva és vaj keverékén megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a fűszereket. Felöntjük az alaplével és a fehérborral és készre pároljuk, végül botmixerrel krémes állagúra keverjük. Ezután dúsítjuk a tejszínnel, amivel már csak pár percig forraljuk.
Parmezán sable
Hozzávalók:
100 gr reszelt parmezán
100 gr liszt
100 gr vaj
Elkészítés
Az összetevőket kézzel összegyúrjuk és kis gömböket nyomunk habzsák segítségével szilikonos sütőpapírra vagy szilikonlapra, melyet előzőleg tepsire helyeztünk. 160 C- os előmelegített sütőben 12 percig sütjük.
A gombalevest csészékbe töltjük és a sable-val kínáljuk.