Hozzávalók:
Az eperleveshez:
1 kg érett eper
15 dkg cukor
2 db egész fahéj
10 g szegfűszeg
1 db citrom
2 dl tejszín
A bodzaleveshez:
3 dl bodzaszörp
3 dl tejszín
2 db fahéj
10 g szegfűszeg
1 db citrom
10 dkg keményítő
A panna cottához:
2,5 dl tejszín
2,5 dl tej
1 teáskanál vanília kivonat
40 g cukor
2 db lapzselatin
A citromlével, a fahéjjal és a szegfűszeggel redukciót készítünk. Beletesszük az epret és forraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Ízesítjük a cukorral, csipetnyi sóval, citromlével, majd a végén tejszínnel dúsítjuk.
Ezután újabb redukciót készítünk. Beleöntjük a házi bodzaszörpöt, felforraljuk, majd a keményítővel sűrítjük, citrommal, cukorral, vaníliával ízesítjük.
Fontos, hogy a kétféle leves ugyanolyan állagú legyen.
A panna cottához a tejet a tejszínnel és a vaníliával forraljuk, a zselélapokat beletesszük. Ha a zselatin elolvadt, formára hűtjük a keveréket.
Tálaláskor 2 külön kancsóba töltjük a leveseket, és egyszerre beleöntjük a mélytányérba, hogy duó lehessen belőle, a közepére pedig odahelyezzük a panna cottát.