Édesburgonya-levél saláta

2017. október 20.

Hozzávalók:

4 csík bacon
2 gerezd fokhagyma (vagy olyan sok, amennyit csak kedvelsz)
olívaolaj
100 g koktélparadicsom
50 db édesburgonya-levél

bors
szezámolaj
szezámmag

Tegyünk fel egy nagy serpenyőben vagy wokban olívaolajat melegedni. Ha már elég meleg, tegyük bele a vékonyra szelt bacont, és pirítsuk meg kissé. Tegyünk hozzá felezett koktélparadicsomokat, majd ha kissé megpirult, adjuk hozzá az édesburgonya levélnyeleit és szárait. A szárból az első 40 centi használható fel, ha nem túl erős. Süssük néhány percet, majd adjunk hozzá annyi édesburgonya-levelet, amennyi kényelmesen belefér a serpenyőbe. Ha ezek megfonnyadtak, jöhet a maradék is. Adjunk hozzá fokhagymát ízlés szerint, jöhet bele a só, bors és egy kevés szezámolaj ízesítésként. Tálaljuk melegen, a tetejét szórjuk meg szezámmagokkal.

Vissza az oldal tetejére