Hozzávalók:
A tésztához:
20 db tojás
20 ek. cukor
20 ek. púpos liszt
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 kk. sütőpor
20 db tojás
20 ek. cukor
20 ek. púpos liszt
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 kk. sütőpor
A krémhez:
4 dl tej
4 púpos ek. búzadara
20 dkg cukor
10 dkg darált dió
30 dkg vaj
rum ízlés szerint
A mázhoz:
2 cs. csokoládés pudingpor
6 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 cs. csokoládés pudingpor
6 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
A hozzávalók két adag piskótához elegendőek.
Az első piskótához 10 db tojást szétválasztunk. A fehérjét felverjük a sóval és cukorral. A sárgáját kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Utána hozzáadjuk a sárgájás masszához a felvert habot. 160 fokon megsütjük. Melegen felcsavarjuk. Az egészet ismételjük a hozzávalók másik felével.
Az első piskótához 10 db tojást szétválasztunk. A fehérjét felverjük a sóval és cukorral. A sárgáját kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Utána hozzáadjuk a sárgájás masszához a felvert habot. 160 fokon megsütjük. Melegen felcsavarjuk. Az egészet ismételjük a hozzávalók másik felével.
A krémhez a tejben a búzadarát sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva belekeverjük a cukrot és a diót. A vajat habosra keverjük, és miután minden kihűlt, összekeverjük. Rummal ízesítjük.
Ezzel töltjük a piskótatekercseket.
Ezzel töltjük a piskótatekercseket.
A csokikrémhez a pudingport megfőzzük a tejjel. Kikeverjük a porcukrot a vajjal. Ezután az egészet összekeverjük, és bevonjuk vele a fatörzset.
Ízlés szerint díszítjük.
Ízlés szerint díszítjük.