Chilis csokis süti

2015. január 19.

Chilis csokis süti

Hozzávalók:

100 g  jó minőségű étcsokoládé (minimum 60 %-os kakaótartalommal)
80 g vaj
4 tojás
100 g cukor
80 g darált dió
csipet őrölt chili, csipet sütőpor

 

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a cukor felével. A tojások sárgáit kikeverjük a cukor másik felével, közben  a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk a vajjal. Amikor langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a cukorral kikevert tojások sárgájához, és ezt a masszát óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből felvert habba. Ezután a csipet sütőporral elkevert darált diót is óvatosan a csokis habhoz keverjük A legvégén egy csipet őrölt chilit keverünk még a masszához,  de nagyon vigyázzunk a mennyiséggel, nehogy túl erős legyen. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntsük bele a masszát és előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt süssük készre.

Készíthetjük úgy is, hogy az étcsokoládé 1/3-a helyett fehér csokoládét használunk. Akkor a vaj, a tojássárgák, a fehérjék habja, illetve a darált dió 1/3-át keverjük össze az olvasztott fehér csokoládéval. Miután az étcsokoládés részt beleöntöttük a tortaformába, a tetejére öntsük rá óvatosan a fehércsokis masszánkat.

Chilis, fahéjas, tejfölös mártást kínálhatunk a süti mellé. (Egy pohár tejfölbe ízlés szerint keverjünk porcukrot, őrölt fahéjat és chili lekvárt.)

Vissza az oldal tetejére