Burgonyaszeletek csipetkével és tejfölös uborkasalátával – „Krumpernschnietz und kles”

2019. november 07.

Hozzávalók:
1 tojás,
liszt, amennyit felvesz,
kevés víz

1 kg burgonya
3 kanál sertészsír
1 kanál őrölt fűszerpaprika
tejföl

Az 1 tojást összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit felvesz, lágyítjuk egy kevés vízzel, és adunk hozzá sót is.
Ebből a tésztából csipetkét készítünk, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
Közben sós vízben megfőzünk kb. 1 kg cikkekre vágott burgonyát. Szintén leszűrjük.
3 kanál sertészsírt megmelegítünk, /nem forraljuk/ hozzáadunk 1 kanál őrölt fűszerpaprikát.
Rétegekben tűzálló tálban lerakjuk a csipetkét, burgonyát, paprikás zsírral megöntözzük a rétegeket.
Sütőben átforrósítjuk. A tetejét bőven meglocsoljuk tejföllel. Tejfölös uborkasalátával kínáljuk.

Vissza az oldal tetejére