Beregi csirke füstölt parenyicával és snidlinggel töltve, baconnal göngyölve

2017. november 13.

Hozzávalók:

1 egész csirke

1 csokor snidling

20 dkg parenyica sajt

2-3 szál sárgarépa

1 nagyobb zeller

2-3 szál petrezselyemgyökér

1 szál póréhagyma

bors

fokhagyma

kakukkfű

rozmaring

olívaolaj

A körethez:

6-8 darab batáta

diónyi vaj

4-5 db csiperkegomba

2-3 fokhagyma

kakukkfű

1 fej lilahagyma

 

 

 

 

A csirkét szétbontjuk – a mellet és a combfilét fogjuk megtölteni. Ehhez a mellet  megnyitjuk, a combjából kivesszük a felső csontot. A húsokat megszórjuk apróra vágott snidlinggel, sózzuk, borsozzuk, majd natúr, füstölt parenyicaszeleteket helyezünk rájuk, és az egészet összetekerjük, majd baconba csomagoljuk. Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk, ebbe helyezzük bele a megtöltött húsokat, majd 160 fokon 45 perc alatt pirosra sütjük őket.

A mártáshoz az előzőekben fel nem használt, csirkéből lemaradt aprólékot (gerinc, szárny alsó része) a zöldségekkel (sárgarépa, zeller, petrezselyem, póréhagyma) és kevés vajjal sütőben barnára sütjük. Fontos, hogy jól megsüssük! Ezután alaplevet készítünk, borssal, fokhagymával, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezve kb. 1 órát főzzük a sült húsokat a zöldségekkel, míg az egész kellően be nem sűrűsödik. Hideg vízben kell feltenni főni, és nagyon lassan felforralni, mint a húslevest.

Köretek:
1. Édesburgonya püré:
Az  édesburgonyát sütőben- fóliában megsütjük, majd pürét készítünk belőle.

2. Sült édesburgonya kockák:
A burgonyát kockára vágjuk, csiperkegombával, fokhagymával, lilahagymával, kakukkfűvel egy pici vajon serpenyőben lesütjük.

Ha a hús megsült, a pürével, a raguval és a mártással tálaljuk.

 

Vissza az oldal tetejére