Báránymájjal és bulgurral töltött padlizsán

2017. május 03.

Hozzávalók:

  • 4 kis padlizsán
  • 20 dkg burlgur
  • 30 dkg báránymáj
  • 1 cs. kapor
  • 1 cs. petrezselyem
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • római kömény
  • fahéj

A bulgurt megmossuk és kétszeres mennyiségű vízben 10 perc alatt készre főzzük.

A hagymát apróra vágjuk, 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát valamint a padlizsánok kivájt belsejét, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fahéjat és a római köményt, majd az apró kockára vágott májat, és kb. 3-5 percen keresztül pirítjuk.

Ha kész, lezárjuk, hozzákeverjük a bulgurt, az apróra vágott zöldfűszerek kétharmadát, és sózzuk. A padlizsánok belsejét egy ecset segítségével megkenjük olívaolajjal, megsózzuk, majd a májas keverékkel megtöltjük. Kb. 45 perc alatt 180 fokon lefedve készre sütjük. A maradék zöldfűszerrel kikevert joghurttal tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére