Hozzávalók:
- 4 kis padlizsán
- 20 dkg burlgur
- 30 dkg báránymáj
- 1 cs. kapor
- 1 cs. petrezselyem
- 2 dl görög joghurt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- római kömény
- fahéj
- só
A bulgurt megmossuk és kétszeres mennyiségű vízben 10 perc alatt készre főzzük.
A hagymát apróra vágjuk, 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát valamint a padlizsánok kivájt belsejét, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fahéjat és a római köményt, majd az apró kockára vágott májat, és kb. 3-5 percen keresztül pirítjuk.
Ha kész, lezárjuk, hozzákeverjük a bulgurt, az apróra vágott zöldfűszerek kétharmadát, és sózzuk. A padlizsánok belsejét egy ecset segítségével megkenjük olívaolajjal, megsózzuk, majd a májas keverékkel megtöltjük. Kb. 45 perc alatt 180 fokon lefedve készre sütjük. A maradék zöldfűszerrel kikevert joghurttal tálaljuk.