Bárányhús szilvával

2019. november 07.

Hozzávalók:

1/2 kg kockára vágott hús
1 nagy fej lila hagyma felszeletelve
2 gerezd fokhagyma aprítva
8 szem szilva kimagozva felezve
6 szem aszalt szilva
1 csomag koriander aprítva
1 csomag petrezselyem aprítva
2 kanál olívaolaj

Fűszerek

2 teáskanál kurkuma
2 teáskanál őrölt római kömény
2 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj és egy egész db
1 csipet sáfrány 1 kanál vízben áztatva
kevés szerecsendió reszelék
1 db szerecsendió virág
4 szem szegfűbors
6 szem szegfűszeg
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
ízlés szerint só és bors

Előkészítés

A fűszereket kis tálkákba ki kell mérni.
A húst kockázni ,a hagymát,fokhagymát összevágni.
Petrezselymet és a koriandert aprítani
Sáfrányt beáztatni.
Szilvát magozni és felekre szedni.

Elkészítés:

Az olívaolajat egy serpenyőben a fűszerekkel kicsit megpirítjuk, és levéve a tűzről belekeverjük a húst. Ebben a pácban kb. egy órát pihentetjük.
Ekkor vagy egy taginet /moroccan, agyag főzőedény, gúla alakú, tetővel / vagy egy vaslábost vagy egy jénai tálat kiolajozunk. Beleszórjuk a fele hagymát, erre jön a fele hús, ennek a tetejére körbe rakjuk a kétféle szilvát és a petrezselyemmel, illetve korianderrel megszórjuk. Utána újból hagyma, hús, szilva és a zöldfűszerek jönnek.Vizet nem kell alá önteni mivel a szilva sok vizet ereszt. Nagyon lassú tűzön, a kályhán vagy a sütőben közepes hőfokon megfőzzük, vagyis inkább pároljuk. Fontos, hogy nem szabad kavarni!

Vissza az oldal tetejére