Aszaltszilva-kenyér málnával és szőlős dióraguval

2016. november 07.

Hozzávalók: (4 főre)

14 dkg liszt
10 dkg vaj
2 db tojás
egy kiskanál sütőpor
20 dkg aszalt szilva
egy csipet szegfűbors
egy csipet só
15 dkg cukor
20 dkg málna
20 dkg dió
1 dl fehérbor
1 dl méz

A vajat, a cukrot és a tojást jól összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport egy kis szegfűborsot. Az aprított aszalt szilvát, a citrom és narancs héját, illetve a narancs levét összekeverjük és hígítjuk az állagát egy kis tejjel, és összedolgozzuk a vajas keverékkel. Lágy textúrájú masszát kell kapnunk. Eközben megpirítjuk a diót a serpenyőben, hozzáadunk pár szem szőlőt, egy kis Irsai fehér bortés egy evőkanál mézet, majd karamelizáljuk.

Süteményünket 160 fokon készre sütjük, és a diós raguval tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére