Akácmézes kökényszörp

2016. február 04.

Akácmézes kökényszörp

Hozzávalók:

1 kg kökény

akácméz

cukor

 

Az ízesítéshez, ki mivel szereti:

szegfűszeg

fahéj

citromhéj

citromlé

 

Elkészítés

A kökényt annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főzni. Amikor a víz forró, de még nem forrt fel és a kökény héja megrepedt és kezd szétesni levesszük a tűzről és burgonyatörővel  összenyomkodjuk, majd szűrőn átszűrjük. Literenként fél kiló akácmézet és 10-20 dkg cukrot keverünk el benne. Ha szeretnénk fűszerezni, akkor ízlés szerint adjunk hozzá a kedvenceinkből. Még melegen üvegekbe töltjük és lezárjuk. Nem szükséges dunsztolni, tehetjük mindjárt a kamrába. Felbontás után hűtőben tároljuk, és fogyasztás előtt rázzuk fel. 1 hétig tartható el hűtve.

 

Vissza az oldal tetejére