Összes receptünk
Összesen 941 recept
Előételek
saláták, krémek, mártogatók, pástétomokLevesek
hideg, meleg, édes és sós levesekFőételek
húsételek, halételek, tészták, főzelékek, köretekKelt tészták, sütemények
kelt tészták, hájasok, fánkok, kevert sütemények, kenyerek, sós süteményekÉdességek, desszertek
torták, palacsinták, édes süteményekSavanyúságok, befőttek
savanyúságok, befőttek, lekvárok, szörpök,Beküldött receptek
receptek, melyeket Ti küldtetek
Rendezés
Recept gyorskereső
Zsófia torta
2015. március 13.
Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a cukor 2/3ával kemény habot verünk.
Zsíros kürtős kalács
2016. február 19.
Mivel ez a kalács zsírban fog sülni, nem kell annyira lágynak lennie a tésztájának…
Zsíros kása
2016. október 13.
A kukoricadarát átszitáljuk. A kásához az „élesebb” részeket használjuk (a szitában maradó nagyobb darabokat).
Zsíros kakas
2013. november 08.A kukoricát kipattogtatjuk.Egy lábosban felolvasztunk kevés zsírt…
Zsidótojás
2014. február 28.
A főtt tojásokat megpucoljuk, és egy tálban villával jól összetörjük.
Zserbó
2014. december 05.
A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt.
Zsemletorma
2016. január 29.
A száraz zsemléket felkockázzuk és sütőben kicsit átmelegítjük.
Zöldségleves
2014. október 22.
A hagymát vágjuk apróra….
Zöldséges tócsni
2018. február 26.
A zöldséges tócsnikhoz lereszeljük a különféle zöldségeket. Lesózzuk a keverékeket, majd egy kicsit állni hagyjuk, végül alaposan kicsavarjuk a zöldségeket. Az egyes variációkhoz hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, sót, borsot, majd beleütjük a tojást, és elkeverjük a liszttel is. Ezután lapos pogácsákat formázunk a masszából, és egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük a tócsnik mindkét […]
Zöldséges pite
2015. november 20.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Figyeljünk rá, hogy ne dolgozzunk vele túl sokáig, hiszen a vaj gyorsan olvad…..
Zöldséges marhaszelet
2016. április 01.
A húst egyforma vastag szeletekre vágjuk…..
Zöldséges marhapofa
2015. október 09.
A húsokat lisztbe forgatjuk és kevés, forró olajon mindkét oldalukat, hirtelen átsütjük és félretesszük.
Zöldfűszeres, gombás halleves
2014. november 28.
A halcsontokat, a keszeget olajon és vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a babérlevelet…
Zöld dió lekvár
2014. október 21.
Ezt a lekvárt akkor tudjuk elkészíteni…
Zemplényi babos, savanyú káposztás, gerslis egytálétel bográcsban
2017. szeptember 25.
Egy 10 literes bográcsban felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, valamint az előző este beáztatott babot. Ezután felöntjük hideg vízzel. Ha már gyöngyözni kezd, beletesszük az átmosott savanyú káposztát, majd a gersli is belekerül, illetve az összes fűszer. Annyi vizet öntünk még hozzá, […]
Zellerkrémleves
2013. február 22.
A zellert megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk.