Összes receptünk

Összesen 941 recept

Recept gyorskereső

1 2 3 4 5 59

Zsófia torta

2015. március 13.
Zsófia torta

Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a cukor 2/3ával kemény habot verünk.

Tovább a recepthez

Zsíros kürtős kalács

2016. február 19.
Zsíros kürtős kalács

Mivel ez a kalács zsírban fog sülni, nem kell annyira lágynak lennie a tésztájának…

Tovább a recepthez

Zsíros kása

2016. október 13.
Zsíros kása

A kukoricadarát átszitáljuk. A kásához az „élesebb” részeket használjuk (a szitában maradó nagyobb darabokat).

Tovább a recepthez

Zsíros kakas

2013. november 08.

A kukoricát kipattogtatjuk.Egy lábosban felolvasztunk kevés zsírt…

Tovább a recepthez

Zsidótojás

2014. február 28.
Zsidótojás

A főtt tojásokat megpucoljuk, és egy tálban villával jól összetörjük.

Tovább a recepthez

Zserbó

2014. december 05.
Zserbó

A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt.

Tovább a recepthez

Zsemletorma

2016. január 29.
Zsemletorma

A száraz zsemléket felkockázzuk és sütőben kicsit átmelegítjük.

Tovább a recepthez

Zöldségleves

2014. október 22.
Zöldségleves

A hagymát vágjuk apróra….

Tovább a recepthez

Zöldséges tócsni

2018. február 26.
Zöldséges tócsni

A zöldséges tócsnikhoz lereszeljük a különféle zöldségeket. Lesózzuk a keverékeket, majd egy kicsit állni hagyjuk, végül alaposan kicsavarjuk a zöldségeket. Az egyes variációkhoz hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, sót, borsot, majd beleütjük a tojást, és elkeverjük a liszttel is. Ezután lapos pogácsákat formázunk a masszából, és egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük a tócsnik mindkét […]

Tovább a recepthez

Zöldséges pite

2015. november 20.
Zöldséges pite

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Figyeljünk rá, hogy ne dolgozzunk vele túl sokáig, hiszen a vaj gyorsan olvad…..

Tovább a recepthez

Zöldséges marhaszelet

2016. április 01.
Zöldséges marhaszelet

A húst egyforma vastag szeletekre vágjuk…..

Tovább a recepthez

Zöldséges marhapofa

2015. október 09.
Zöldséges marhapofa

A húsokat lisztbe forgatjuk és kevés, forró olajon mindkét oldalukat, hirtelen átsütjük és félretesszük.

Tovább a recepthez

Zöldfűszeres, gombás halleves

2014. november 28.
Zöldfűszeres, gombás halleves

A halcsontokat, a keszeget olajon és vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a babérlevelet…

Tovább a recepthez

Zöld dió lekvár

2014. október 21.
Zöld dió lekvár

Ezt a lekvárt akkor tudjuk elkészíteni…

Tovább a recepthez

Zemplényi babos, savanyú káposztás, gerslis egytálétel bográcsban

2017. szeptember 25.
Zemplényi babos, savanyú káposztás, gerslis egytálétel bográcsban

Egy 10 literes bográcsban felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, valamint az előző este beáztatott babot. Ezután felöntjük hideg vízzel. Ha már gyöngyözni kezd, beletesszük az átmosott savanyú káposztát, majd a gersli is belekerül, illetve az összes fűszer. Annyi vizet öntünk még hozzá, […]

Tovább a recepthez

Zellerkrémleves

2013. február 22.
Zellerkrémleves

A zellert megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére