Vaddisznós szélesmetélt

2017. október 16.

Hozzávalók: (1 főre)
16 dkg vaddisznó lapocka
zsír, ami ellepi a húst (lehet bármilyen) :
2 dkg vöröshagyma : 2 dkg
½ gerezd fokhagyma
1 dkg vaj
5 dkg vargánya gomba
12 dkg házi szélesmetélt
2 dkg kisasszondi érlelt sajt
só, frissen őrölt bors, kakukkfű

A vaddisznó húst sózzuk, és egy megfelelő edényben felöntjük annyi olvasztott zsírral, ami ellepi. Tegyünk mellé pár szál kakukkfüvet. Tegyük be 80-90 fokos sütőbe (kb 8-10 óra) vagy a tűzhelyen apró lángon puhítsuk meg. Ha kész, tépkedjük szálakra a húst. Kevés zsíron pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Tegyük rá a tépett húst és a vargánya gombát. Forgassuk össze nagy lángon, és adjuk hozzá a kifőtt tésztát (pici főzőlével együtt). Formázzuk egy mélyebb tányérba, és szórjuk meg vékonyra szeletelt vagy reszelt kemény sajttal. Frissíthetjük még vágott snidlinggel és olíva olajjal is.

Vissza az oldal tetejére