Videóreceptek a Bosch támogatásával – Csokoládés minitorták

2015. december 16.

Minden háziasszonynak szüksége van néhány villámgyors receptre, melyeket akkor vethet be, amikor rövid idő alatt kell valami finomságot készíteni. A következő édesség valószínűleg sokak kedvence lesz. A Bosch MUM robotgépével pillanatok alatt összeállítható a tészta, és aztán már csak 7 perc kell hozzá, hogy megsüljön. Emellett csodálatosan krémes és folyós marad a belseje.

A különféle torták megsütéséhez a Bosch sütője extra segítséget nyújt. Kiválasztva a megfelelő programot a képekkel illusztrált menüből, a készülék ellenőrzi mennyire sült meg a sütink, a megfelelő pillanatban leállítja a folyamatot és figyelmeztet: vegyük ki az ételt a sütőből!

Figyeljünk rá, hogy az ilyen rövid sütési idejű receptek nagyon érzékenyek, előfordulhat, hogy a különböző típusú sütőkben máshogy viselkedik majd a tészta. Abból tudhatjuk, hogy elkészült a sütink, hogy a teteje megemelkedik, és szépen berepedezik. Ekkor mindenképpen vegyük ki, és várjuk meg, hogy egy kicsit hűljön, mielőtt kiszedjük a formából, akkor biztosan nem fog szétesni. Ebből az adagból 10 darab minitorta lesz. Lehet, hogy érdemes rögtön dupla adagot készíteni belőle! Tejszínhabbal, vaníliafagyival vagy gyümölcsszósszal tálalva még nagyobb élvezet.

Ha Ti is szeretnétek elkészíteni, a következő arányokat használjátok:

14 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (70%-os)

10 dkg vaj

csipet só

2 egész tojás

2 tojássárgája

1/4 bögre cukor

1 ek. liszt

 

A Bosch gépekről itt találtok további információt:

http://www.bosch-home.com/hu/serie8-főzés.html

http://www.bosch-home.com/hu/termékek/ételelőkészítés/konyhai-robotgépek.html

Vissza az oldal tetejére