Zöldségleves

2014. október 22.

Zöldségleves

(Kerti leves)

Hozzávalók

2-3 szál sárgarépa

1-2 szál fehérrépa

½ kg zöldborsó

¼ kg zöldbab

1 fej karalábé

1 db cukkini

1-2 cső főtt kukorica

1 fej vöröshagyma

1 csokor petrezselyem zöld

bors

tejföl

3-4 db csirke szárny (elhagyható)

 

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk és egy kis zsiradékon megdinszteljük. Amikor már üveges hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, a zöldborsót, a felaprított karalábét, zöldbabot és együtt pároljuk a zöldségeket. Amikor már megpárolódtak, csak akkor adjuk hozzá a kockára vágott cukkinit, mert az a zöldség könnyen puhul. Ezután öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha van otthon csirkeszárnyunk, akkor tegyük a levesünkbe, majd ízesítsük, sóval borssal. Körülbelül fél óra főzés elegendő, mert ennyi idő alatt meg is puhulnak a friss zöldségek. Ekkor az előre megfőzött kukoricacsőről vágjuk le a kukoricát és azt is adjuk hozzá. A legvégén tejföllel habarjuk be a levest.

 

 

 

Vissza az oldal tetejére