Zöldséges tócsni

2018. február 26.

Hozzávalók:

3 kisebb fej cékla vagy 3 db csicsóka és 1 db közepes krumpli vagy 3 szál répa és 1 db közepes krumpli

1 kisebb fej hagyma lereszelve

1 tojás

fokhagyma ízlés szerint

2-3 ek. liszt

só, bors

 

 

A zöldséges tócsnikhoz lereszeljük a különféle zöldségeket. Lesózzuk a keverékeket, majd egy kicsit állni hagyjuk, végül alaposan kicsavarjuk a zöldségeket. Az egyes variációkhoz hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, sót, borsot, majd beleütjük a tojást, és elkeverjük a liszttel is. Ezután lapos pogácsákat formázunk a masszából, és egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük a tócsnik mindkét oldalát. Tálalhatjuk őket fokhagymás tejföllel vagy salátával is.

Vissza az oldal tetejére