Zöldséges marhapofa

2015. október 09.

Zöldséges marhapofa

Hozzávalók:

2 db marhapofa hús

2-3 szál sárgarépa

1 fej vöröshagyma

1 db piros húsú paprika (kápia)

paradicsom

vörösbor

hús alaplé

liszt

olaj

szegfűszeg

őrölt bors

 

Elkészítés

A húsokat lisztbe forgatjuk és kevés, forró olajon mindkét oldalukat, hirtelen átsütjük és félretesszük. Lehetőleg ne szurkáljuk a húst, hanem egy húscsipesszel forgassuk meg a sütés közben, hogy a szaft és a nedvesség is benne maradjon. A zsiradékban enyhén megpároljuk a megtisztított darabokra vágott sárgarépát, a negyedekre vágott vöröshagymát, és a cikkekre vágott paprikát. Miután pár percet pároltuk, pirítottuk, hozzáadjuk a héjától megtisztított paradicsomot is. Fűszerezzük pár szem szegfűszeggel, és őrölt borssal. Kevés liszttel megszórjuk, hogy kellemes sűrűségű legyen majd a szaft, felengedjük a hús alaplével és ízlés szerint egy kis vörösbort is adunk hozzá. Visszatesszük a húsokat, lehetőleg a lé pont ellepje, sózzuk és kis lángon puhára pároljuk. Miután elkészült, kiszedjük húst a szegfűszeget a mártásból és átpasszírozzuk, vagy turmixoljuk. Kifőtt tésztával tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére