Zemplényi babos, savanyú káposztás, gerslis egytálétel bográcsban

2017. szeptember 25.

Hozzávalók:

1 dl olaj
20 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg tv paprika
10 dkg paradicsom
20 dkg szárazbab
30 dkg savanyú káposzta
10 dkg gersli
3 dkg édesnemes pirospaprika
2 dkg só
2 db babérlevél
1 szál rozmaring

 

Egy 10 literes bográcsban felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, valamint az előző este beáztatott babot.
Ezután felöntjük hideg vízzel. Ha már gyöngyözni kezd, beletesszük az átmosott savanyú káposztát, majd a gersli is belekerül, illetve az összes fűszer. Annyi vizet öntünk még hozzá, hogy éppen ellepje. Ha minden hozzávaló puhára főtt, akkor már tálalhatjuk is.

Vissza az oldal tetejére