Vörösboros marhapofahús csicsókapürével

2013. december 27.

Vörösboros marhapofahús, csicsókapürével

Hozzávalók:
2-3 db marhapofahús
hús alaplé
½ liter száraz vörösbor

bors
olíva olaj

 

A csicsóka püréhez
½ kg csicsóka
½ dl tejszín

Elkészítés
A marhahúst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben olíva olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Gyakorlatilag kérget sütünk rá. Utána tegyük fel főni. Öntsünk rá a hús alapléből, adjuk hozzá a vörösbort. Amikor a hús puha,( körülbelül 3-4 óra, attól függően, hogy mennyire volt fiatal az állat) vegyük ki, és a mártást nagy lángon sűrítsük be.

A csicsókát tisztítsuk meg, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Amikor kész, a vizet öntsük le róla és hagyjuk leszáradni. Öntsük rá a tejszínt, majd botmixerrel pürésítsük.

Vissza az oldal tetejére