Vica batyu

2016. április 29.

Vica batyu

Hozzávalók:

1 fej kelkáposzta

30 dkg csirkemáj

30 dkg gomba

4 tojás

1 vöröshagyma

zsemlemorzsa

tejföl

füstölt szalonna

bors

olaj

 

Elkészítés

A kelkáposztát leveleire szedjük és megpároljuk.  Körülbelül 5-6 dkg füstölt szalonnát kockára vágunk, zsírjára pirítjuk és megdinszteljük benne a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és miután a gomba a levét elfőtte beletesszük a kockára vágott csirkemájat. Pár percig összesütjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és levesszük a tűzről. Megvárjuk, amíg már nem túl forró és belekeverjük a tojásokat. Forrón nem szabad a nyers tojást a töltelékhez adni, mert összekapja, kissé „rántottás” lesz. 1-2 evőkanál zsemlemorzsát adunk hozzá és annyi tejfölt, hogy krémes állaga legyen, ugyanakkor összeálljon a töltelék.

A  nagyobb  kelkáposzta leveleket egyenként megtöltjük, úgy, mint a töltött káposztát. Egy tepsi alját beborítjuk vékonyan felszeletelt szalonna csíkokkal és egymás mellé rátesszük a megtöltött  batyukat. Egy-egy szalonna csíkot helyezünk a tetejükre is és meglocsoljuk kevés olajjal, majd sütőben, körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Amikor kezdjük érezni az illatát és a káposzta már barnul, akkor el is készült. Zöldséges rizzsel és tejföllel kínáljuk.

 

 

Vissza az oldal tetejére