Velős pacal

2014. október 10.

Velős pacal

Hozzávalók

1 kg megtisztított szarvas pacal

2-3 fej vöröshagyma

20 dkg velő

babérlevél

őrölt pirospaprika

1 üveg natúr lecsó vagy ½ kg zöldpaprika, 1/2 kg paradicsom

bors

zsír 

Elkészítés

A megtisztított pacalt előfőzzük. A főzővízbe tegyünk babérlevelet és vöröshagymát is. Amikor teljesen megpuhult, vágjuk fél centis csíkokra.  A vöröshagymát apróra vágjuk és a zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a pacalt és felöntjük annyi vízzel, amennyi pont ellepi. Eddig úgy készítjük, mint a pörköltet. Amikor a szaftja kezd sűrűsödni, hozzáadjuk az 1 üveg lecsót, vagy a feldarabolt paprikát, paradicsomot, és nagyon lassan főzzük. Akkor lesz kész, ha a paprika és a paradicsom is szétfő és jó sűrű szaftja lesz az ételnek. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A velőt a hártyáitól megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk, majd a pacalhoz adjuk. A velővel már nem kell sokáig főzni, elég csak egyet forralni rajta és már készen is van.

 

 

Vissza az oldal tetejére