Vágott leves

2016. március 11.

Vágott leves

Hozzávalók:

½ kg sertéscomb

1 fej vöröshagyma

2-3 db sárgarépa

1 db fehérrépa

1 db zellergumó

1 csokor petrezselyem

1 db zöldpaprika

1 db paradicsom

4 db közepes krumpli

2 db babérlevél

tejföl, ízlés szerint

zsír

liszt

pirospaprika

 

Levesbetét:

3-4 db főtt tojás

 

 

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk és zsíron megdinszteljük. Mikor már szép üveges mindjárt be is rántjuk a levest. Hozzáadjuk a lisztet, rózsaszínűre pirítjuk végül belekeverjük a pirospaprikát. Felöntjük vízzel, sózzuk, beletesszük a kockára vágott sertéshúst és a babérlevelet.  Forrástól számítva 20 percet főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket. A karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, a kockára vágott zellert, burgonyát, a darabokra vágott paprikát, paradicsomot és a csokor petrezselymet.  Miután pár percet fő, belekeverjük a tejfölt, ha kell akkor még megsózzuk. Miután minden puhára főtt, hozzáadjuk a kockára vágott főtt tojást és egyet forralunk rajta.

 

Vissza az oldal tetejére