Vadkacsa nyárs

2014. október 13.

Vadkacsa nyárs

Hozzávalók

1 vadkacsamell filé (lehet csirkemellből is készíteni)

vöröshagyma vagy lilahagyma

kaliforniai paprika

húsos szalonna (császárszalonna)

rókagomba vagy kisebb csiperkegomba

bors

rozmaring

 

Elkészítés

A húst, a szalonnát és a zöldségeket nagyjából 1 centis kockára vágjuk és nyársra egyenként felhúzzuk. Lehetőleg a kacsamell mellé mindig tegyünk szalonnát, hogy ne száradjon ki sütéskor a hús. Ízesítsük sóval, borssal és ha szeretjük rozmaringgal is. Süthetjük faszénen, grillen, de sütőben is készíthetjük. Fontos, hogy sütés közben időnként kevés kacsazsírral locsolgassuk, hogy szaftosabb legyen a hús. Különleges ízt kap az étel, ha zsírba mártott rozmaring ággal is egyszer-egyszer átkenjük.

 

Vissza az oldal tetejére