Túrós spárgedesszert eperrel

2012. május 17.

Túrós spárga desszert eperrel

Hozzávalók:
20 dkg fehérspárga
20 dkg túró
10 szem eper
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
2,5 dl tejszín
citromlé, és citromkarika
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

Cukros, citromos vízben, melyben ízlés szerint citromkarikákat is teszünk, a meghámozott, 2 cm-es darabokra vágott fehér spárgát körülbelül 10 percig főzzük, majd kihűtjük.
A spárgát a túróval a vaníliás cukorral és a porcukorral összeturmixoljuk. A 2,5 dl tejszínt 1 habfixálóval kemény habbá verjük és a spárgás túrókrémmel összekeverjük. Kis tálakba töltjük, amit kb.: ½ órára a hűtőszekrénybe teszünk. A főzőlevet miután kiszedtük a citromkarikákat 1 evőkanál keményítővel besűrítjük, hűtjük. Tálalás előtt a túrókrémes spárgát egy tányérra borítjuk, meglocsoljuk a sziruppal és a feldarabolt eperrel díszítjük.

 

Vissza az oldal tetejére