Túrós és káposztás sztrapacska

2016. február 04.

Túrós és káposztás sztrapacska

Popovics László receptje

 

Hozzávalók:

1 kg burgonya

5-6 ek. liszt

3 tojás

30 dkg füstölt szalonna

1 kis fej édeskáposzta

25 dkg tehéntúró

tejföl

őrölt bors

 

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. Beleütjük a tojásokat és liszttel elkeverjük. Olyan sűrűnek kell lennie, mint a nokedli tészta. Lobogó, sós vízbe kiszaggatjuk a tésztát, megfőzzük, majd leszűrjük. A káposztát nagyon vékonyra vágjuk vagy lereszeljük és zsíron megdinszteljük, sóval, őrölt borssal ízesítjük.  A szalonnát kockára vágjuk, zsírját kisütjük és a tepertőt kiszedjük, félretesszük. A tésztát megfelezzük. Az egyik felét összekeverjük a dinsztelt káposztával, majd megszórjuk a kisült szalonnával és kevés szalonna zsírt is öntünk rá. Míg a másik felét a villával összetört tehéntúróval keverjük össze és a káposztás változathoz hasonlóan, szalonnát és szalonna zsírt is öntünk rá. Tejföllel tálaljuk.

 

 

Vissza az oldal tetejére