Túrós csusza gazdagon, Érsekcsanádiasan

2014. december 19.

Túrós csusza gazdagon, Érsekcsanádisan

Felső Barnabásnak, a Veránka legendás természetőrének receptje

Hozzávalók:

15 dkg húsos szalonna

1 liter tejföl

¼ kg túró

1 kisebb fejfokhagyma

25 dkg csusza tészta

őrölt bors

 

Elkészítés:

Az apró kockára vágott szalonnát kevés disznózsíron pirítsuk meg.

Közben a csuszatésztát bő vízben főzzük meg, szűrjük le, jól csepegtessük ki, majd forrón öntsük egy tálba és a kisült zsírt öntsük a tésztára és jól keverjük össze, majd hagyjuk 1-2 órát összeérni. A túrót törjük át és keverjük bele a tejfölbe. A zúzott fokhagymával ízesítsük. Ízlés szerint sózzuk, bátran borsozzuk, majd az egészet alaposan keverjük össze a tésztával. A túrós tésztánkat egyenletesen simítsuk bele egy kizsírozott tepsibe, körülbelül 3 ujjnyi vastagon. A tetejére tegyük rá a pirított szalonnát és előmelegített, kb.:200 fokos sütőben rövid idő alatt ( kb.:15 perc ) süssük át annyira, hogy felül megpiruljon,belül pedig „ megrottyanjon”.

Az egésznek a titka,hogy amikor a csusza elkészül, akkor laza és szaftos maradjon.

Vissza az oldal tetejére