Tört paszuly

2016. február 12.

Tört paszuly

Hozzávalók:

½  kg száraz bab (gyöngybab vagy másfajta fejtett bab)

1 nagy fej vöröshagyma

zsír

pirospaprika

babérlevél

 

Elkészítés

Ha gyöngybabból készítjük az ételt, azt előzőleg nem kell  áztatni, de más fajta esetében előző este áztassuk be.  A babot annyi vízben amennyi ellepi feltesszük főzni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Mikor a bab puhára főtt, leöntjük róla a főzővizet, lecsöpögtetjük és burgonyatörővel vagy fakanállal áttörjük. Nem kell pépesre, maradhat darabosabb.  A vöröshagymát félkarikára vágjuk és mangalica zsíron megdinszteljük. Amikor már egy kicsit megkaramellizálódott, hozzákeverjük a pirospaprikát, és levesszük a tűzről. A babot tányérokba szedjük és tetejére teszünk a paprikás hagymából. Friss kenyérrel kínáljuk.

Vissza az oldal tetejére