Tormás füstölt hús Rozika módra

2013. december 30.

Tormás, füstölt hús, Rozika módra

Hozzávalók:
1 kisebb darab füstölt sonka
ízlés szerint torma
cukor
ecet

Elkészítés
Ezt az ételt hidegen fogyasztjuk, ezért célszerű előző este elkészíteni. A sonkát puhára főzzük, közben a megtisztított tormár húsdarálón ledaráljuk vagy lereszeljük. Amikor a sonka megfőtt, vékony szeletekre vágjuk, és egy tálba, melybe előzőleg a reszelt tormát tettük, szépen rétegezzük a szeleteket. A legvégén a maradék bőrt is apróra vágva a tetejére tesszük. A sonka főzőlevét ízesítjük kevés cukorral és kis ecettel, (ha szükséges pici sóval) majd a húsra öntjük, hogy éppen ellepje. Egy éjszakát hűtőben tároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.  

Vissza az oldal tetejére