Tormakrémes képviselőfánk

2013. december 13.

Tormakrémes képviselőfánk

Hozzávalók a tésztához:
3 dl víz
30 dkg vaj
30 dkg liszt
csipet só
2 dkg cukor
7 db egész tojás

A tormakrémhez
9 dl te
10 dkg liszt
5 dkg só
20 dkg trapista sajt
5 db tojás sárgája
30 dkg reszelt torma
50 dkg vaj

Elkészítés
Először a képviselőfánkot készítjük el. A vizet a vajjal felfőzzük, majd beletesszük a sót, a cukrot és a lisztet. Addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg elválik az edény falától. Még forrón robotgéppel egyenként belekeverjük a tojásokat. A tepsibe kis halmokat készítünk a tésztából, és 180 fokon körülbelül 15 percig sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A tej ¾-ed részét a sóval felfőzzük, majd hozzáadjuk a liszttel és a tej ¼-ed részével jól kikevert tojás sárgákat. Ezután a reszelt sajtot és a tormát keverjük bele. Amikor jó krémes, levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Ezután a vajjal habosra keverjük.

A fánkok tetejét levágjuk és megtöltjük a tormakrémmel, majd friss paradicsommal, uborkaszelettel és lilahagymával díszítjük.

Vissza az oldal tetejére