Tonhal szeletek, fűszeres olajban készítve

2015. október 02.

Tonhal szeletek, fűszeres olajban készítve

Hozzávalók:

3-5 db, jó két ujjnyi vastag tonhal szelet

fokhagyma jó bőven (3-4 fej)

olíva olaj, amennyi a húst ellepi

egész zöldbors

majoranna

babérlevél

ágacska rozmaring

oregano

 

Elkészítés

A tonhal szeletek mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, és egyenként egy nagyobb lábasba helyezzük, egymás mellé, illetve egymásra. Ha tudjuk akkor helytakarékosan fektessük a halszeleteket, mert ha túl nagy a lábosunk, akkor sok olajat fogunk használni. Miután elhelyeztük a halat rádobjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket, az egész borsot, az oreganot, az ágacska rozmaringot, a babérleveleket és annyi olíva olajat öntünk rá, amennyi pont ellepi. Lefedjük és kis lángon 1 órát főzzük. Azért szükséges, hogy jó vastagra szeleteljük a halat, hogy lehetőleg ne essen szét a főzés során.   

Vissza az oldal tetejére