Töltött paradicsom

2015. szeptember 25.

Hozzávalók:
6-7 db paradicsom
20 dkg darált marhahús
15 dkg rizs
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
friss bazsalikom
1 szál újhagyma
só, bors, őrölt piros paprika

A vöröshagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. Amikor már szép üveges, hozzáadjuk a marhahúst, pár perc alatt átsütjük, majd kicsit pároljuk. Közben megfőzzük a rizst. Ha minden elkészült, akkor összeállítjuk a tölteléket. Összekeverjük a húst a főtt rizzsel, majd fűszerezzük két gerezd összenyomott fokhagymával, és megsózzuk. Adunk hozzá friss, nem túl apróra vágott bazsalikom leveleket is, illetve őrölt borsot és egy csipetnyi fűszerpaprikát. Ezután előkészítjük a paradicsomokat is. Nagyjából a harmadrészüknél, -mint egy sapkát- a tetejüket levágjuk, és kanállal kivájjuk a belsejüket. Megtöltjük a marhahúsos töltelékkel, majd mindegyikre visszahelyezzük a „tetőt”, melyen a szárat is rajta hagyhatjuk. Az újhagymát közben szálakra szedjük, sós vízzel leforrázzuk. Ezekből a szálakból megkötözzük a paradicsomokat, hogy a hagymaszál összefogja az egész zöldséget a tetővel együtt. Ezután a megtöltött paradicsomokat tepsibe tesszük, pici olívaolajjal meglocsoljuk, és 190° C-on 15-20 perc alatt megsütjük. Friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére