Töltött paprika

2012. október 19.

Töltött paprika

Hozzávalók
1 kg darált hús
Kb. 15 db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
2 marék rizs

bors
pirospaprika
cukor, aki édesen szereti
liszt
kevés zsiradék
1 l házi paradicsomlé

Elkészítése
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, az apróra vágott vöröshagymával, ízlés szerint pirospaprikát, borsot és sót teszünk bele. A keveréket beletöltjük a paprikákba és  fazékba helyezzük őket, lehetőleg a töltött felükkel felfelé állítva. Ezután öntjük rá a paradicsomlevet, sózzuk, és ha valaki édesen szereti, akkor kevés cukorral ízesítjük. Annyi lével öntsük fel, amennyi ellepi, ha kicsit kevesebb a paradicsomlevünk, akkor kevés vízzel hígíthatjuk. Ha felforrt, fedjük le, és kb. 1 órán át főzzük. Amikor elkészült, a zsírból és a lisztből rántást készítünk, majd felengedjük egy kevés paradicsomlével, és a paprikára öntjük. A rántást úgy oszlassuk el, hogy óvatosan rázogassuk meg a fazekat. Utána még 5 percig forraljuk.
 

Vissza az oldal tetejére