Töltött paprika görög módra

2016. április 22.

Töltött paprika, görög módra

Hozzávalók:

60-70 dkg darált sertéshús

2 fej vöröshagyma

4 db paradicsom

12 db közepes méretű zöldpaprika

1 bögre előfőzött  rizs

1 csokor petrezselyem

őrölt bors

pirospaprika

olívaolaj

Elkészítés

Először elkészítjük a tölteléket. A hagymát és egy zöldpaprikát apróra vágunk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, megsózzuk, ekkor levet fog engedni. Addig pirítjuk, amíg a leve elfő.  Ezután hozzáadjuk a többi fűszert, az apróra vágott petrezselymet és egy kockára vágott paradicsomot. Pár percig sütjük, majd  levesszük a tűzről, belekeverjük a rizst, és félretesszük.

A paprikákat megmossuk, a csumájukat kivágjuk és megtöltjük őket a húsos töltelékkel. Egy tepsibe fektetjük a megtöltött paprikákat, ízlés szerint sózzuk, és meglocsoljuk a tetejüket egy kevés olívaolajjal. A maradék paradicsomokat kockára vágjuk, és a paprikák tetejére szórjuk. Először kis lángon kezdjük el sütni, majd miután a paprikák levet engedtek, nagyobbra csavarjuk a lángot, és készre sütjük az ételt. Salátával, például tzatzikivel tálaljuk. Nyáron zöldséges töltelékkel is készíthetjük.

Vissza az oldal tetejére