Hozzávalók:
2 nyelv
10 dkg gomba
5 dkg reszelt sajt
1 csokor petrezselyem
kiskanál tejföl
10 dkg gomba
5 dkg reszelt sajt
1 csokor petrezselyem
kiskanál tejföl
panírozáshoz:
1 tojás
kukoricaliszt
zsemlemorzsa
1 tojás
kukoricaliszt
zsemlemorzsa
Köret:.
6-8 db krumpli
2- 3 db alma
ízlés szerint reszelt torma , tej , vaj , só.
6-8 db krumpli
2- 3 db alma
ízlés szerint reszelt torma , tej , vaj , só.
A nyelvet megforrázzuk, megtisztítjuk (bőrét lehúzzuk), majd sós vízben puhára főzzük. Amíg kihűl, megtisztítjuk a gombát, majd apró darabokra vágjuk a petrezselyemmel együtt. Egy kicsi olajon sóval és borssal megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Ha kihűlt, reszelt sajttal és tejföllel összekeverjük.
A nyelvet 3-4 mm-es szeletekre vágjuk, majd a szeleteket megkenjük a gombás töltelékkel. Egyet-egyet összeragasztunk, majd megforgatjuk kukoricalisztben, felvert tojásban, és meghempergetjük zsemlemorzsában. Bő zsiradékban mindkét oldalát megsütjük.
A körethez a krumplit és az almát héjastól sütőben megsütjük, majd a héjakat leszedjük, és hagyományos módon elkészítjük a pürét.