Töltött fácánmell

2014. április 04.

Töltött fácánmell

Hozzávalók:
2 egész fácánmell filé
4 szelet libamáj
5-6 db trombitagomba
10-12 szelet bacon

bors

A körethez
3-4 db kelkáposzta levél
szalonna
3-4 db alma
vaj

bors

Elkészítés
A fácánmelleket lefejtjük a csontról, levesszük a bőrét, és minden inas részt eltávolítunk. Ezután a 4 db mellfilét megtöltjük. Először féloldalasan bemetszük egyenként a mellhúsokat, és kicsit kihajtjuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy szelet érett libamájjal és leforrázott trombitagombával töltjük, majd visszahajtjuk a húst. Baconnel teljesen körbetekerjük és megkötözzük. Forró serpenyőbe mindkét oldalát pár perc alatt elősütjük, ezután tepsibe helyezzük, és 80 fokos sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük. (Amikor 68 fokos a maghőmérséklet, akkor már elkészült.)

Köret
A kelkáposzta leveleket leforrázzuk, és kivágjuk a levél közepében található nagyobb, vastag eret, utána ujjnyi vastagra felszeleteljük. Az almákat megmossuk, gerezdekre vágjuk és a magházakat eltávolítjuk. A szalonnát csíkokra vágjuk és megpirítjuk. Amikor már szép pirosra sült a szalonna, hozzáadjuk az almákat, azt is pár percig pirítjuk, végül a kelkáposztát sóval, borssal ízesítjük. Pár percig sütjük, amikor majdnem elkészült, akkor egy pici vajat dobunk rá, ezzel sűrítjük.

Vissza az oldal tetejére