Tökpörkölt

2012. április 19.

Hozzávalók:
2-3 db bébitök és/ vagy cukkíni
3-4 ek. étolaj
2 gerzd fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
1db paradicsom
1 ek. édes és egy csipet csípős fűszerpaprika
só, őrőlt köménymag, feketebors, majoranna

Elkészítése:
A tököket meghámozzuk, felkockázzuk, majd picit megsózzuk, és állni hagyjuk. Az olajban megdinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, valamint az egyik gerezd fokhagymát. Ekkor beleszórjuk a fűszerpaprikát és a sózott tökkockákat, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a tököt. Ízlés szerint sózzuk, és kb 15 perc alatt puhára főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, rádobunk még egy felaprított fokhagymagerezdet, és tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére