Tökmagos kalács

2018. január 04.

Hozzávalók:

1 kg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg vaj vagy zsír
5 dkg élesztő
pici só,
kb. 1/2 l tej

Töltelék:
40 dkg darált tökmag
20 dkg porcukor
langyos tej

 

Az élesztőt elkeverjük egy kevés cukorral és langyos tejjel, és amikor megkelt, hozzáadjuk a liszthez. Ezután tojássárgájával, porcukorral és kb. 1/2 l tejjel, pici sóval jól kidolgozott tésztát készítünk. Mielőtt teljesen összeállna, vajat vagy zsírt teszünk bele, és még egyszer átdolgozzuk, majd letakarva megkelesztjük. Miután  a tészta megkelt, liszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk. Ezután megkenjük tojásfehérjével, majd rárakjuk a tölteléket, langyos tejjel meglocsoljuk, végül feltekerjük. Kikent tepsibe tesszük, és olvasztott zsírral megkenjük. Mielőtt a sütőbe tesszük, egy egész tojássárgájával bekenjük. 20 percig pihentetjük, majd 180°-on kb. 40 percig sütjük.

Vissza az oldal tetejére